• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Waterplanten

Waterplanten

Waar rekening mee te houden bij de aanschaf van waterplanten

Aquariumplanten zijn een belangrijk onderdeel van het ecosysteem in een aquarium. Ze zorgen niet alleen voor een natuurlijke uitstraling, maar nemen ook afvalstoffen op en bieden schuilplekken voor vissen. Bij het kopen van waterplanten zijn er echter een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.

 

Diverse soorten aquariumplanten

Er zijn verschillende manieren waarop aquariumplanten worden gekweekt of verpakt. Een populaire optie is het kopen van in vitro planten. Deze plantjes worden onder ideale omstandigheden gekweekt in een laboratorium en zijn vrij van algen, slakjes en pesticiden. Ze worden geleverd in steriele cups met voedingsgel.

Een andere veelvoorkomende vorm zijn aquariumplanten in potjes. Deze plantjes worden vaak geleverd in plastic potjes met glaswol om de wortels te beschermen. Daarnaast zijn er ook diverse soorten mossen die gebruikt kunnen worden om een natuurlijk gevoel aan het aquarium toe te voegen.

 

Makkelijke of moeilijkere aquariumplanten?

Niet alle aquariumplanten vereisen dezelfde mate van verzorging. Sommige plantjes doen het goed onder verschillende lichtomstandigheden en hebben weinig CO2 nodig, terwijl andere juist meer aandacht nodig hebben om goed te groeien. Het is daarom belangrijk om te weten welke soort plant je aanschaft en wat de specifieke verzorgingsbehoeften ervan zijn.

Bij de meeste planten in de productomschrijving wordt aangegeven of ze makkelijk te onderhouden zijn of juist meer verzorging nodig hebben. Dit kan je helpen bij het maken van de juiste keuze voor jouw aquarium.

 

Waar waterplanten online bestellen?

Als je op zoek bent naar kwalitatieve aquariumplanten, dan is het verstandig om ze online te bestellen. Op die manier heb je een ruime keuze en kun je gemakkelijk verschillende soorten vergelijken. Bij het bestellen van waterplanten is het belangrijk om te letten op een paar zaken.

Ten eerste is het goed om te weten dat planten natuurproducten zijn en daarom kunnen variëren in uiterlijk. De foto's op de website dienen slechts als indicatie en elke plant is uniek.

Daarnaast is de verpakking van de planten erg belangrijk. Het is aan te raden om bij je bestelling een polystyreen box aan te schaffen om ervoor te zorgen dat de plantjes goed beschermd worden tijdens het transport. Bij koud weer kun je ook overwegen om een heatpack mee te bestellen, zodat de plantjes niet bevriezen tijdens het transport.

Het is belangrijk om bij het plaatsen van je bestelling goed naar je adresgegevens te kijken, zodat de verzending soepel en snel verloopt. Houd er rekening mee dat gezien de aard van deze producten, zoals kwetsbare levende organismes, eventuele schade tijdens transport of versheid bij bezorging voor eigen risico zijn.

Planten kunnen niet retour gestuurd worden.

 

 

Korte gebruiksaanwijzing voor waterplanten

 

Vitro

Bij in vitro plantjes is het belangrijk om ze voorzichtig uit het cupje te halen en de gel waarin ze zijn gekweekt af te spoelen voordat je ze in de aquariumbodem plaatst. Deze plantjes hebben vaak wat tijd nodig om zich aan te passen aan het onderwaterleven, maar met geduld en de juiste zorg zullen ze uitgroeien tot prachtige aquariumplanten.

 

Planten in pot

Voor plantjes in potjes is het belangrijk om het plastic potje en de glaswol bij aankomst te verwijderen. Knip eventueel de wortels iets bij voordat je de plant in het substraat plaatst. Houd er rekening mee dat sommige plantjes een slechte fase kunnen doorgaan voordat ze volledig aangepast zijn aan hun nieuwe omgeving.

 

Planten op hout, steen en netten

Plantjes die op hout, steen of netten worden geleverd, worden vaak bovengronds gekweekt en moeten wennen aan het onderwaterleven. Het kan daarom even duren voordat je nieuwe onderwaterbladeren ziet groeien.

 

Mossen

Mossen worden meestal geleverd in cups. Spoel deze mossen af bij aankomst en knip ze eventueel in kleine stukjes voordat je ze op hout, steen of ander materiaal plakt of bindt.

 

Planten met lood en ringen en losse planten

Deze planten zijn veelal onderwater gekweekt en kan je het beste thuis enige tijd in schoon water zetten voordat je ze in het aquarium plaatst.

 

 

Conclusie

Bij het kopen van waterplanten voor je aquarium is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren. Denk hierbij aan de verzorgingsbehoeften van de plant, de verpakking en transport van de plantjes en hoe je ze moet verwerken. Door goed geïnformeerd te zijn over deze aspecten kun je de juiste keuze maken en zorgen voor een gezond en mooi ingericht aquarium.