• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Grond

Ontdek het perfecte groeimedium voor je geliefde tuinplanten met ons gevarieerde assortiment hoogwaardige potgronden. Of je nu een ervaren plantenliefhebber bent of net begint, wij bieden een scala aan potgronden aan om aan al je behoeften te voldoen.
Merken
Winkel
Werking
Footprint
Pokon Potgrond Universeel RHP
Verkrijgbaar per 5L, 10L, 20L , 40L of 70L
€1,95
- +
Pokon BIO MPS Potgrond Universeel
Verkrijgbaar per 10L, 20L of 40L
€2,99
- +
Terropa Potgrond 70 Liter
Verkrijgbaar per 70L of per pallet
€14,95
- +
Pokon RHP Potgrond Langwerkend | 180 Dagen Voeding
Verkrijgbaar per 10L, 20L of 40L
€4,25
- +
Pokon RHP Potgrond Kwekerskwaliteit 40L
Verkrijgbaar per 40L
€11,99
- +
Pokon MPS RHP Waterproof Potgrond 30L
Verkrijgbaar per 30L
€7,95
- +
Pokon BIO MPS RHP Turfvrij Potgrond 30L
Verantwoorde voedingsbodem
€7,19
- +
Pokon BIO MPS Siertuincompost 40L
Verbetert de bodemstructuur
€12,95
- +
Pokon BIO MPS RHP Mediterrane Potgrond
Verkrijgbaar per 30L en 45L
€8,49
- +
Pokon BIO MPS RHP Moestuingrond
Per 10L, 20L of 40L
€3,42
- +
Pokon BIO RHP Aanplantgrond voor Zuurminnende Planten 30L
Zeer geschikt voor rododendrons, ilex, heide, camelia, hortensia's en andere zuurminnende planten
€7,51
- +
ECOstyle Gazon Grond 30L
Met organische voeding tot 4 maanden
€9,80
- +
Pokon Gazongrond 30 L
Ideaal voor herstel
€8,99
- +

Grond

Welkom bij ons online tuincentrum, waar we een uitgebreid assortiment aan hoogwaardige tuinbenodigdheden en accessoires aanbieden om jouw buitenruimte tot in de puntjes te verzorgen en te stylen. Naast een scala aan producten voor gazonverzorging, bloemen en zaden, en ongediertebestrijding, willen we graag de focus leggen op het belang van hoogwaardige potgrond voor een gezonde en bloeiende tuin.

Potgrond speelt een essentiële rol bij het succesvol kweken van planten, zowel binnen als buiten. Het biedt de juiste structuur, voedingsstoffen en drainage die planten nodig hebben om gezond te groeien en te gedijen. Hieronder volgt een dieper inzicht in het belang van potgrond en enkele handige tips voor het gebruik ervan:

 

 • Waarom is potgrond belangrijk?
 • Uitgelicht: Bodemstructuur
 • Uitgelicht: Voedingsstoffen
 • Uitgelicht: pH-balans
 • Uitgelicht: Waterretentie
 • Tips voor het gebruik van potgrond

 

Waarom is potgrond belangrijk?

Potgrond is belangrijk omdat het essentiële voedingsstoffen bevat voor planten, helpt bij het vasthouden van water en het voorkomen van uitdroging, zorgt voor een goede luchtcirculatie rond de wortels, kan worden aangepast aan de specifieke pH-behoeften van planten, en kan ziektes en plagen helpen voorkomen. Kortom, potgrond vormt de basis voor een gezonde groei van planten in potten en containers.

 1. Bodemstructuur: Potgrond zorgt voor een luchtige en goed doorlatende bodemstructuur, wat essentieel is voor gezonde wortelgroei en optimale opname van water en voedingsstoffen door de planten.
 2. Voedingsstoffen: Hoogwaardige potgrond bevat een uitgebalanceerde mix van voedingsstoffen, zoals stikstof, fosfor en kalium, die planten nodig hebben voor gezonde groei en bloei. Deze voedingsstoffen zijn vaak geleidelijk vrijkomend, waardoor ze de planten gedurende langere tijd van voeding voorzien.
 3. pH-balans: Potgrond helpt de pH-balans van de bodem te handhaven, wat belangrijk is voor de opname van voedingsstoffen door de planten. Een optimale pH-waarde bevordert gezonde groei en voorkomt problemen zoals voedingsstoffentekorten of -overschotten.
 4. Waterretentie: Potgrond heeft de capaciteit om water vast te houden en langzaam af te geven aan de plantenwortels. Dit zorgt voor een gelijkmatige vochtigheid in de bodem en voorkomt dat de planten uitdrogen of te veel water krijgen.

Het gebruik van hoogwaardige potgrond bevordert niet alleen een gezonde groei van planten, maar verhoogt ook de overlevingskansen van planten in potten en containers. Kortom, potgrond speelt een cruciale rol bij het creëren van een optimale omgeving voor planten om te gedijen en is daarom van groot belang voor tuiniers en liefhebbers van kamerplanten.

 

Tips voor het gebruik van potgrond:

 1. Kies de juiste soort: Er zijn verschillende soorten potgrond beschikbaar, elk geschikt voor specifieke plantensoorten of groeicondities. Kies potgrond die is afgestemd op de behoeften van jouw planten, zoals universele potgrond voor algemeen gebruik, cactussen- en vetplantenpotgrond voor droogtetolerante planten, of orchideeënpotgrond voor epifytische orchideeën.

 2. Gebruik vanaf het begin: Vul potten, bloembakken of plantenbakken vanaf het begin met verse potgrond wanneer je nieuwe planten gaat planten. Dit zorgt voor een gezonde start en biedt de planten de benodigde voedingsstoffen en ondersteuning om goed te groeien.

 3. Ververs regelmatig: Ververs potgrond regelmatig, vooral bij langdurige kweekprojecten of in gevallen waarin de potgrond is uitgeput of verdicht. Verse potgrond biedt een frisse start en voorkomt problemen zoals wortelrot of voedingsstoffentekorten.

 4. Combineer met andere materialen: Je kunt potgrond mengen met andere materialen, zoals perliet, vermiculiet of compost, om de bodemstructuur en drainage te verbeteren. Experimenteer met verschillende mengsels om de ideale groeiomstandigheden voor jouw planten te creëren.

 5. Wees voorzichtig met water geven: Pas op dat je niet te veel water geeft aan planten in potgrond, vooral als de potgrond al vochtig is. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot of schimmelproblemen. Controleer altijd de vochtigheid van de bodem voordat je water geeft en laat de bovenste laag potgrond tussen gietbeurten opdrogen.

 

Door het belang van hoogwaardige potgrond te erkennen en deze handige tips toe te passen, kun je ervoor zorgen dat jouw planten de beste start krijgen en gedijen in jouw tuin. Bij ons online tuincentrum vind je een uitgebreide selectie van potgrond van topkwaliteit, zodat je altijd de juiste keuze kunt maken voor jouw specifieke behoeften. Ontdek vandaag nog ons assortiment en geef jouw planten de beste basis voor gezonde groei en bloei!