• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Kamelen

Merken
Winkel
Voersoort
HM Hooi baal 15KG
Natuurlijke bodembedekking en aanvullende diervoeding
€27,70
- +
Versele Laga Country`s Best Herbi Allround 3 & 4 Pellet 20KG
Hoogwaardig voer voor uitheemse herbivoren
€25,84
- +
Garvo Camala Brok (Lama/Alpaca/Kameel) 20KG
Aanvullende 5 mm brok
€28,29
- +

Kamelen

Kamelen behoren tot de kameelachtige familie en zijn inheems in verschillende delen van de wereld, voornamelijk in Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Ze kunnen worden gevonden in landen zoals Marokko, Egypte, Saudi-Arabië en Iran. Kamelen hebben zich aangepast aan droge en woestijnachtige omgevingen en kunnen overleven onder extreme temperaturen en schaarse voedselbronnen.

Kamelen zijn sociale dieren en leven vaak in kuddes, bestaande uit zowel volwassen kamelen als hun jongen. Ze hebben een goed ontwikkeld sociaal systeem en communiceren met elkaar door middel van geluiden en lichaamstaal. Kamelen zijn bekend om hun vermogen om lange afstanden af te leggen met weinig water en voedsel, en worden vaak gebruikt als lastdieren in woestijngebieden.

De basisvoeding voor gehouden kamelen bestaat uit gras, bladeren en andere vegetatie die ze kunnen vinden in hun omgeving. Ze hebben een efficiënte spijsvertering en kunnen voedingsstoffen uit vezelrijk voedsel halen. Echter, het is belangrijk om hun dieet aan te vullen met extra vitamines en mineralen, vooral in geval van beperkte voedselbronnen. Kamelen hebben ook regelmatige toegang tot vers water nodig om gehydrateerd te blijven in droge omstandigheden.