• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

JBL

Merken
Winkel
Diersoort
JBL Schildpadvoer
Vlokreeftjes, hoofdvoer voor uw schildpad
€8,16
- +
JBL Schildpadvoer Gammarus
Verkrijgbaar in: 250, 750 en 1000 ml
€6,45
- +
JBL Schildpadkorrel Agil
Verkrijgbaar in 250ml en 1 liter
€6,79
- +
JBL Schildpadvoer Energil 1 Liter
Onbehandelde hele vissen en kreeftjes
€18,72
- +

JBL

Het begon allemaal in 1960 met een kleine dierenspeciaalzaak in Ludwigshafen, die Joachim Böhme, een opgeleide chemicus, keverexpert en aquariumliefhebber uit Dresden, opende en zo van zijn hobby zijn beroep maakte. Toen ziekten bij siervissen in deze begindagen een probleem werden, ontwikkelde hij een middel genaamd Punktol voor de “witte vlekziekte”, die onder aquarianen “Ichtyo” wordt genoemd. Om dit middel op de markt te brengen had hij een merknaam nodig, die hij creëerde op basis van zijn eigen initialen JB en de ‘L’ van zijn toenmalige locatie Ludwigshafen.

Na de introductie van het merk JBL ontwikkelde het bedrijf JBL, sinds 1984 gevestigd in Neuhofen/Pfalz, zich snel tot een van de grootste complete leveranciers van aquarium-, terrarium- en tuinvijverproducten in Duitsland. Op het bedrijfsterrein van circa 2,5 hectare werken 180 medewerkers. Tegenwoordig levert JBL 60 landen wereldwijd met een productassortiment van meer dan 1000 producten en meer dan 300 reserveonderdelen.

En vandaag de dag wordt onder leiding van Roland Böhme, de zoon van de oprichter van het bedrijf, nog steeds bijzondere nadruk gelegd op onderzoek.