• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Planten op steen

Planten op steen
Merken
Winkel
Diersoort
Footprint
AQUAlook Javavaren op lavasteen
Onder en boven water toepasbaar
€7,91
- +
AQUAlook Lavasteen met anubias
Onder en boven water toepasbaar
€7,62
- +
AQUAlook Lavasteen met microsorum specie
Onder en boven water toepasbaar
€8,30
- +

Planten op steen

Aquascaping is niet zomaar het inrichten van een aquarium; het is een ware kunstvorm waarbij je een harmonieus ecosysteem creëert dat lijkt op de natuurlijke habitat van je vissen. Hieronder nemen we een dieper kijkje in de wereld van planten op steen.

  • Waarom planten op Lavasteen?
  • Waarom Anubias?
  • Waarom Microsorum?
  • Wat maakt Riccia zo aantrekkelijk?

 

Waarom planten op Lavasteen?

Planten op lavasteen hebben verschillende voordelen die ze aantrekkelijk maken voor aquascaping:

  1. Stabiliteit: Lavasteen is een poreus en stabiel materiaal dat goed blijft liggen in het aquarium, zelfs bij sterke waterstromingen. Dit zorgt voor een stevige basis voor de planten en voorkomt dat ze verschuiven of losraken.

  2. Substraat voor wortels: De ruwe textuur van lavasteen biedt een uitstekend substraat voor de wortels van aquariumplanten om zich aan vast te hechten. Dit bevordert de groei en stabiliteit van de planten in het aquarium.

  3. Natuurlijke uitstraling: Lavasteen heeft een natuurlijke en rustieke uitstraling die goed past bij aquascaping. Het voegt textuur en diepte toe aan het aquascape, waardoor een visueel aantrekkelijk en natuurlijk ogend onderwaterlandschap ontstaat.

  4. Waterretentie: De poreuze aard van lavasteen maakt het mogelijk om water vast te houden, wat gunstig kan zijn voor planten die vocht nodig hebben. Dit kan helpen bij het handhaven van een stabiele en vochtige omgeving rond de wortels van de planten.

  5. Bevordering van biologisch evenwicht: Lavasteen biedt een ideaal oppervlak voor nuttige bacteriën om te koloniseren, wat bijdraagt aan het biologische evenwicht in het aquarium. Deze bacteriën helpen bij het afbreken van organisch afval en het handhaven van goede waterkwaliteit.

 

Waarom Anubias?

Anubias is een veelgevraagde aquariumplant die bekend staat om zijn eenvoudige verzorging en veelzijdigheid. Met zijn robuuste bladeren en langzame groei is Anubias perfect voor zowel beginners als ervaren aquarianen. Deze plant gedijt goed in diverse wateromstandigheden en verlichtingsniveaus, waardoor het gemakkelijk te onderhouden is. Bovendien biedt Anubias een natuurlijke schuilplaats voor vissen en garnalen, waardoor het een essentiële toevoeging is aan elk aquatisch ecosysteem. Voeg Anubias toe aan je aquarium en geniet van zijn tijdloze schoonheid en functionaliteit!

 

Waarom Microsorum?

Microsorum, algemeen bekend als Javavaren of Javavarenblad, is een populaire aquariumplant vanwege zijn robuuste eigenschappen en gemakkelijke onderhoud. Deze plant gedijt goed in verschillende wateromstandigheden en verlichtingsniveaus, waardoor het ideaal is voor zowel beginners als ervaren aquarianen. Met zijn weelderige, groene bladeren voegt Microsorum een vleugje natuurlijke schoonheid en textuur toe aan elk aquascape. Bovendien biedt het een uitstekende schuilplaats voor vissen en garnalen. Voeg Microsorum toe aan je aquarium en geniet van een prachtig, levendig onderwaterlandschap!

 

Wat maakt Riccia zo aantrekkelijk?

Riccia, ook bekend als Crystalwort, is een veelzijdige en populaire aquariumplant die gewaardeerd wordt door zowel beginners als ervaren aquarianen. Met zijn delicate en drijvende structuur voegt Riccia een uniek element toe aan elk aquatisch landschap. Deze plant gedijt goed in uiteenlopende omstandigheden en kan zowel in aquariums met en zonder CO2-bemesting worden gekweekt.

Een van de kenmerkende eigenschappen van Riccia is zijn zwevende groeiwijze, waardoor het kan worden gebruikt om prachtige drijvende tapijten te creëren of om te worden vastgemaakt aan rotsen of drijfhout. Dit maakt Riccia ideaal voor het creëren van weelderige en natuurlijk ogende aquascapes.

Naast zijn decoratieve waarde biedt Riccia ook tal van voordelen voor het aquariumecosysteem. De fijne vertakkingen van de plant bieden een uitstekende schuilplaats voor kleine vissen, garnalen en andere aquariumbewoners. Bovendien helpt Riccia bij het opnemen van voedingsstoffen en het bevorderen van een gezonde waterkwaliteit, waardoor het bijdraagt aan het algehele welzijn van het aquarium.

Het kweken en onderhouden van Riccia is over het algemeen eenvoudig, waardoor het een geschikte keuze is voor aquaristen van alle niveaus. Met voldoende verlichting en voedingsstoffen zal Riccia snel groeien en zich verspreiden, waardoor een weelderig en levendig aquatisch landschap ontstaat.

Of je nu op zoek bent naar een decoratieve toevoeging aan je aquarium of naar een plant die bijdraagt aan het biologische evenwicht, Riccia is een uitstekende keuze.

 

Waarom waterplanten online bestellen?

Als je op zoek bent naar kwalitatieve aquariumplanten, dan is het verstandig om ze online te bestellen. Op die manier heb je een ruime keuze en kun je gemakkelijk verschillende soorten vergelijken. Bij het bestellen van waterplanten is het belangrijk om te letten op een paar zaken.

Ten eerste is het goed om te weten dat planten natuurproducten zijn en daarom kunnen variëren in uiterlijk. De foto's op de website dienen slechts als indicatie en elke plant is uniek.

Daarnaast is de verpakking van de planten erg belangrijk. Het is aan te raden om bij je bestelling een polystereen box aan te schaffen om ervoor te zorgen dat de plantjes goed beschermd worden tijdens het transport. Bij koud weer kun je ook overwegen om een heatpack mee te bestellen, zodat de plantjes niet bevriezen tijdens het transport.

Het is belangrijk om bij het plaatsen van je bestelling goed naar je adresgegevens te kijken, zodat de verzending soepel en snel verloopt. Houd er rekening mee dat gezien de aard van deze producten, zoals kwetsbare levende organismes, eventuele schade tijdens transport of versheid bij bezorging voor eigen risico zijn.

Planten kunnen niet retour gestuurd worden.

 

Voeg een vleugje natuurlijke schoonheid toe aan je onderwaterwereld met onze planten op steen!