• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Mos

Aquarium mos
Merken
Winkel
Diersoort
Footprint
AQUAlook Riccardia mos | Koraalmos | in 80 cc cup
Maximaal 3CM hoog. Onder en boven water toepasbaar
€5,31
- +
AQUAlook Christmas mos in 80 cc cup
Maximaal 5CM hoog. Onder en boven water toepasbaar
€4,09
- +
AQUAlook Monosolenium pelia mos | Levermos | in 80 cc cup
Maximaal 5CM hoog. Onder en boven water toepasbaar
€3,94
- +
AQUAlook Vesicularia dubyana | javamos | in 80 cc cup
Maximaal 5CM hoog. Onder en boven water toepasbaar
€4,09
- +
AQUAlook Peacock mos | Phoenix mos | in 80 cc cup
Maximaal 5CM hoog. Onder en boven water toepasbaar
€5,31
- +
AQUAlook Utricularia mos | Grasachtige Blaasjeskruid | in 80 cc cup
Maximaal 10CM hoog. Onder en boven water toepasbaar
€5,88
- +
AQUAlook Barbieri mos | Javamos | in 80 cc cup
Maximaal 10CM hoog. Onder en boven water toepasbaar
€5,08
- +
AQUAlook Flame mos | Fire mos | in 80 cc cup
Maximaal 10CM hoog. Onder en boven water toepasbaar
€4,90
- +
AQUAlook Weeping mos | Treurmos | in 80 cc cup
Maximaal 3CM hoog. Onder en boven water toepasbaar
€5,31
- +
AQUAlook Fissidens Fontanus | Phoenix mos | in 80 cc cup
Maximaal 5CM hoog. Onder en boven water toepasbaar
€5,31
- +
AQUAlook Riccia fluitans mos | Levermos | in 80 cc cup
Maximaal 5CM hoog. Onder en boven water toepasbaar
€4,91
- +
AQUAlook Spikey mos | Punt mos | 100CC vitro cup
Maximaal 10CM hoog. Onder en boven water toepasbaar
€6,86
- +
AQUAlook Taxiphyllum alternans | Taiwan mos | in 80 cc cup
Maximaal 10CM hoog. Onder en boven water toepasbaar
€4,90
- +
AQUAlook Christmas mos in 100CC vitro cup
Maximaal 5CM hoog. Onder en boven water toepasbaar
€6,85
- +
AQUAlook Spikey mos | Punt Mos | in 80 cc cup
Maximaal 10CM hoog. Onder en boven water toepasbaar
€8,95
- +

Mos

Mos is een essentieel element in de wereld van aquascaping, waar het niet alleen een visueel aantrekkelijke esthetiek toevoegt, maar ook functionele voordelen biedt voor het aquariumecosysteem. Met zijn weelderige groei en veelzijdige toepassingen is mos een waardevolle aanvulling op elk aquatisch landschap. We gaan hier kijken welke soorten mos er zijn en gaan dieper in op de toevoeging van mos. 

 • Waarom zou je mos toevoegen aan je aquarium?
 • Welke mos kies ik? Onderwater mos of mos welke zowel boven al onderwater kan?
 • Wat is Christmas mos?
 • Wat is Barbieri mos?
 • Wat is Weeping mos?
 • Waarom is alles in een 80cc cup?

 

Waarom zou je mos toevoegen aan je aquarium?

Het toevoegen van mos aan je aquarium brengt tal van voordelen met zich mee, zowel esthetisch als functioneel. Mosplanten, zoals Christmas Moss, Java Moss en Vesicularia Dubyana, voegen een uniek visueel element toe aan het aquatisch landschap en dragen bij aan de algehele gezondheid van het ecosysteem.

 1. Esthetische aantrekkingskracht: Mosplanten creëren een natuurlijk ogend tapijt of textuur in je aquarium, waardoor een visueel aantrekkelijk landschap ontstaat. Het groene en weelderige uiterlijk van mos voegt diepte en dimensie toe aan het aquarium, waardoor het een rustgevende en aantrekkelijke omgeving wordt voor zowel vissen als kijkers.

 2. Biologisch evenwicht: Mosplanten dragen bij aan het biologische evenwicht in het aquarium door overtollige voedingsstoffen op te nemen en de groei van algen te remmen. Ze fungeren als natuurlijke filters door organisch afval af te breken en helpen zo bij het handhaven van een gezonde waterkwaliteit.

 3. Schuilplaatsen voor vissen: Mossen bieden schuilplaatsen en beschutting voor vissen, garnalen en andere aquariumbewoners. Deze planten creëren een veilige omgeving waarin vissen zich kunnen verstoppen, rusten en zich veilig kunnen voelen, wat hun welzijn bevordert.

 4. Zuurstofproductie: Net als andere aquariumplanten produceren mossen zuurstof tijdens fotosynthese, wat essentieel is voor de ademhaling van vissen en andere waterorganismen. Ze dragen bij aan een gezond zuurstofniveau in het water en helpen zo om het aquariumecosysteem in balans te houden.

 5. Natuurlijk foerageren: Mossen bieden een natuurlijke voedselbron voor herbivore vissen en garnalen. Deze dieren kunnen zich voeden met de kleine organismen en algen die op de mossen groeien, wat hun dieet diversifieert en hun natuurlijke foerageergedrag stimuleert.

 

Welke mos kies ik? Onderwater mos of mos welke zowel boven al onderwater kan?

Onderwatermos, zoals Java mos (Vesicularia dubyana) of Christmas mos (Vesicularia montagnei), gedijt specifiek ondergedompeld in water. Deze mossen zijn aangepast aan de omstandigheden van een aquarium en groeien goed onder water zonder dat hun kwaliteit of uiterlijk wordt aangetast. Ze zijn geweldig voor het creëren van dichte tapijten, bekledingen op rotsen of drijfhout, en bieden uitstekende schuilplaatsen voor kleine vissen en garnalen. Omdat ze specifiek zijn aangepast aan onderwateromstandigheden, vereisen ze over het algemeen minder onderhoud en hebben ze minder kans op rotten dan mos dat boven water wordt gekweekt.

Aan de andere kant zijn er mossen die zowel boven als onder water kunnen groeien, zoals Taiwan mos (Taxiphyllum alternans) of Flame mos (Taxiphyllum sp.). Deze mossen zijn veelzijdig en kunnen zowel in het aquarium als in terraria worden gebruikt. Hoewel ze boven water kunnen groeien, moeten ze regelmatig worden aangepast aan ondergedompelde omstandigheden om gezond te blijven in het aquarium. Het voordeel van deze mossen is dat ze flexibeler zijn in gebruik en kunnen worden gebruikt voor zowel aquascaping als andere decoratieve doeleinden.

De keuze tussen onderwatermos en mossen die zowel boven als onder water kunnen groeien, hangt af van persoonlijke voorkeuren, het specifieke doel van het aquarium en het gewenste ontwerp van het aquascape. Beide soorten mossen hebben hun eigen unieke eigenschappen en toepassingen, dus het is belangrijk om te bepalen welke het beste past bij de behoeften en doelen van het aquariumproject.

 

Wat is Christmas mos?

Christmas mos, ook bekend als Vesicularia montagnei, is een populaire aquariumplant die een feestelijke sfeer toevoegt aan aquascapes. Met zijn levendige groene kleur en unieke groeipatroon is Christmas mos een veelgebruikte keuze voor het decoreren van aquaria tijdens de feestdagen en gedurende het hele jaar.

Een van de kenmerkende eigenschappen van Christmas mos is de compacte en dichte groei, die het ideaal maakt voor het creëren van groene tapijten op stenen, hout of ander aquariumdecor. Hierdoor ontstaat een weelderig en natuurlijk ogend onderwaterlandschap dat de aandacht trekt en een visueel aantrekkelijke aanvulling vormt op elk aquarium.

Naast zijn decoratieve waarde biedt Christmas mos ook enkele functionele voordelen voor het aquariumecosysteem. Het mos fungeert als een uitstekende schuilplaats voor jonge vissen, garnalen en andere kleine aquariumbewoners, waardoor ze zich veilig en beschermd voelen. Bovendien helpt het bij het opnemen van overtollige voedingsstoffen en draagt het bij aan het biologische evenwicht in het water, wat kan helpen bij het voorkomen van algenovergroei en het behoud van een gezond aquatisch milieu.

Het kweken en onderhouden van Christmas mos is over het algemeen eenvoudig en vereist niet veel speciale zorg. Met voldoende verlichting en voedingsstoffen zal Christmas mos snel groeien en gedijen in het aquarium. Regelmatig snoeien kan nodig zijn om te voorkomen dat het mos overwoekert en om de gewenste vorm te behouden.

 

Wat is Barbieri mos?

Barbieri mos, ook wel bekend als Taxiphyllum barbieri of Javamos, is een veelzijdige en populaire aquariumplant die gewaardeerd wordt door aquarianen over de hele wereld. Deze mossoort staat bekend om zijn weelderige groei en gemakkelijke verzorging, waardoor het een ideale keuze is voor zowel beginners als ervaren aquarianen.

Barbieri mos gedijt goed in verschillende aquariumomgevingen en kan op verschillende oppervlakken worden gekweekt, zoals stenen, hout, of ander decor. Het vormt dichte tapijten of bekledingen, waardoor een natuurlijk ogend onderwaterlandschap ontstaat.

Een van de aantrekkelijke eigenschappen van Barbieri mos is zijn vermogen om zich snel aan te passen aan diverse wateromstandigheden en lichtniveaus. Het kan gedijen in zowel zacht als hard water en heeft geen speciale verlichtingseisen, waardoor het gemakkelijk te onderhouden is.

Naast zijn decoratieve waarde biedt Barbieri mos ook enkele functionele voordelen voor het aquariumecosysteem. Het mos fungeert als een uitstekende schuilplaats voor jonge vissen, garnalen en andere kleine aquariumbewoners, waardoor ze zich veilig voelen. Bovendien draagt het bij aan het biologische evenwicht in het aquarium door nuttige bacteriën te huisvesten die helpen bij het afbreken van organisch afval.

Het kweken en onderhouden van Barbieri mos is over het algemeen eenvoudig en vereist minimale zorg. Regelmatig snoeien kan nodig zijn om overmatige groei te voorkomen en de gewenste vorm te behouden. Kortom, Barbieri mos is een waardevolle toevoeging aan elk aquarium, waardoor niet alleen een visueel aantrekkelijk landschap ontstaat, maar ook een gezonde en evenwichtige leefomgeving voor aquariumbewoners wordt bevorderd.

 

Wat is Weeping mos?

Weeping mos, ook bekend als "Vesicularia ferriei 'Weeping'" of "Christmas moss", is een populaire en decoratieve aquariumplant die gewaardeerd wordt om zijn elegante uitstraling en gemakkelijke verzorging. Deze mossoort staat bekend om zijn hangende groeipatroon, waarbij de lange, slanke takken zachtjes naar beneden buigen, waardoor een weelderig en weelderig uiterlijk ontstaat dat lijkt op een hangende waterplant.

Een van de opvallende kenmerken van weeping moss is de fijne, zijdeachtige textuur van de bladeren, die een sierlijke en delicate uitstraling geeft aan het aquariumlandschap. De groene kleur van de bladeren varieert van lichtgroen tot donkergroen, afhankelijk van de omgevingsomstandigheden en de hoeveelheid licht waaraan de plant wordt blootgesteld.

Weeping moss gedijt goed in diverse aquariumomgevingen en kan worden gebruikt om artistieke en natuurlijke aquascapes te creëren. Het hecht zich gemakkelijk vast aan verschillende oppervlakken, zoals rotsen, hout of ander aquariumdecor, en vormt dichte matten of bekledingen die een visueel aantrekkelijke achtergrond vormen voor het aquarium.

Wat betreft verzorging heeft weeping moss minimale eisen. Het gedijt goed bij gematigd licht en vereist regelmatige snoei om overmatige groei te voorkomen en zijn esthetische vorm te behouden. Daarnaast draagt het bij aan het biologische evenwicht in het aquarium door overtollige voedingsstoffen op te nemen en algengroei te voorkomen.

 

Waarom waterplanten online bestellen?

Als je op zoek bent naar kwalitatieve aquariumplanten, dan is het verstandig om ze online te bestellen. Op die manier heb je een ruime keuze en kun je gemakkelijk verschillende soorten vergelijken. Bij het bestellen van waterplanten is het belangrijk om te letten op een paar zaken.

Ten eerste is het goed om te weten dat planten natuurproducten zijn en daarom kunnen variëren in uiterlijk. De foto's op de website dienen slechts als indicatie en elke plant is uniek.

Daarnaast is de verpakking van de planten erg belangrijk. Het is aan te raden om bij je bestelling een polystereen box aan te schaffen om ervoor te zorgen dat de plantjes goed beschermd worden tijdens het transport. Bij koud weer kun je ook overwegen om een heatpack mee te bestellen, zodat de plantjes niet bevriezen tijdens het transport.

Het is belangrijk om bij het plaatsen van je bestelling goed naar je adresgegevens te kijken, zodat de verzending soepel en snel verloopt. Houd er rekening mee dat gezien de aard van deze producten, zoals kwetsbare levende organismes, eventuele schade tijdens transport of versheid bij bezorging voor eigen risico zijn.

Planten kunnen niet retour gestuurd worden.

 

Waarom is alles in een 80cc cup?

Mos wordt vaak verkocht en geleverd in een 80cc cup vanwege verschillende redenen die zowel praktisch als gunstig zijn voor het behoud van de plant. Hier zijn enkele redenen waarom mos vaak wordt verpakt in een 80cc cup:

 1. Handige maat: Een 80cc cup biedt voldoende ruimte voor het bewaren van mosplanten, terwijl het tegelijkertijd compact genoeg is om gemakkelijk te hanteren en te transporteren. Dit maakt het handig voor zowel de verkoper als de koper.

 2. Optimale vochtigheid: Mossen gedijen goed in een vochtige omgeving. De 80cc cup zorgt ervoor dat het mos voldoende vochtig blijft tijdens transport en opslag, wat essentieel is voor het behoud van de planten en hun gezondheid.

 3. Bescherming tijdens transport: De compacte cup beschermt het mos tegen beschadiging tijdens het transport. Het voorkomt dat de planten worden samengedrukt of verfrommeld, waardoor ze in optimale conditie aankomen bij de klant.

 4. Gemakkelijke opslag: Voor aquaristen die het mos willen bewaren voordat ze het in hun aquarium plaatsen, biedt de 80cc cup een handige opbergoplossing. Het neemt niet veel ruimte in beslag en kan gemakkelijk worden opgeslagen totdat het klaar is voor gebruik.

Al met al is de 80cc cup een praktische en efficiënte verpakkingsoplossing voor mosplanten, waardoor ze veilig, gezond en gemakkelijk te hanteren zijn voor zowel verkopers als kopers.

 

Mossen een waardevolle aanvulling op elk aquarium, waardoor niet alleen een visueel aantrekkelijk landschap ontstaat, maar ook een gezonde en evenwichtige leefomgeving voor vissen en andere aquariumbewoners wordt bevorderd.