• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Diesel Additieven

Merken
Winkel
Forté Diesel Injector Treatment
Is een onderhoud product voor het diesel brandstofsysteem.
€22,95
- +
Forté Advanced Diesel Fuel Conditioner
Reinigt en smeert het complete dieselbrandstofsysteem.
€20,95
- +
Forté DPF Cleaner and Regenerator
Maakt een snellere en meer volledige regeneratie van het roetfilter mogelijk.
€23,95
- +
Forté Diesel Turbo Cleaner
Voorkomt en verhelpt turbo problemen
€23,95
- +
Forté Exhaust Crystal Preventer
AdBlue toevoeging
€12,95
- +
Eurol Diesel Flow Improver
Voor de verlaging van het vloeipunt van diesel
€15,27
- +
Eurol Diesel Performance Plus
Om prestaties van diesel verbeteren
€12,39
- +

Diesel Additieven

Diesel additieven zijn stoffen die worden toegevoegd aan dieselbrandstof om de prestaties van de motor te verbeteren en het brandstofverbruik te optimaliseren. Ze kunnen helpen bij het verminderen van slijtage, het verbeteren van de verbranding, het schoonhouden van de motor en het verminderen van uitlaatgasemissies. Hier volgt een overzicht van de verschillende soorten diesel additieven die beschikbaar zijn:

  1. Cetaneverbeteraars: Cetaneverbeteraars verhogen het cetangetal van dieselbrandstof, wat resulteert in een betere ontsteking en verbranding van de brandstof. Een hoger cetangetal kan de prestaties van de motor verbeteren, de startkarakteristieken optimaliseren en het geluidsniveau verminderen. Cetaneverbeteraars kunnen met name nuttig zijn bij oudere dieselmotoren of bij het gebruik van biodiesel.

  2. Smeermiddelen: Dieselbrandstof kan een negatieve invloed hebben op de smering van de motoronderdelen. Smeermiddelen worden toegevoegd aan dieselbrandstof om de smering te verbeteren en wrijving en slijtage te verminderen. Deze additieven kunnen de levensduur van de motor verlengen, de efficiëntie verbeteren en de geluidsniveaus verminderen.

  3. Reinigingsmiddelen: Reinigingsmiddelen verwijderen afzettingen en vuil in het brandstofsysteem en de injectoren van de motor. Door het brandstofsysteem schoon te houden, kan de brandstof efficiënter verbranden, wat resulteert in betere prestaties en een lager brandstofverbruik. Reinigingsmiddelen kunnen ook helpen bij het verminderen van rook en uitlaatgasemissies.

  4. Anti-gel additieven: Anti-gel additieven worden gebruikt in koudere klimaten om het bevriezen van dieselbrandstof te voorkomen. Deze additieven verminderen het risico op gelformatie en houden de brandstof vloeibaar, zelfs bij lage temperaturen. Anti-gel additieven zijn vooral handig voor voertuigen die in koude gebieden worden gebruikt en kunnen problemen met starten of het brandstofsysteem voorkomen.

  5. Waterafscheiders: Waterafscheiders worden gebruikt om water en vocht uit de dieselbrandstof te verwijderen. Water in de brandstof kan leiden tot corrosie, schade aan het brandstofsysteem en prestatieverlies. Door waterafscheiders te gebruiken, kan water effectief worden afgescheiden en kan de motor beschermd worden tegen eventuele schade.

Het gebruik van diesel additieven kan verschillende voordelen bieden, zoals een verbeterde motorprestatie, een lager brandstofverbruik, verminderde uitlaatgasemissies en een langere levensduur van de motor. Het is belangrijk om de juiste additieven te kiezen die geschikt zijn voor uw specifieke voertuig en behoeften. Raadpleeg altijd de aanbevelingen van de fabrikant en volg de instructies op de verpakking van het additief voor een veilig en effectief