• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Benzine additieven

Merken
Winkel
Forté Fuel Systeem Cleaner Advanced
Reinigt het complete brandstofsysteem inclusief de injectoren
€20,95
- +
Forté Voordeelpakket: Moto Power 1 + 2
De beste verzorging van uw motorfiets in 1 voordelig pakket
€31,05 €23,00
- +
Forté Moto Power 1
Reinigt het complete brandstofsysteem inclusief de injectoren
€11,95
- +
Forté Fuel & Emmision Improver
Is een onderhoudsproduct voor het benzine brandstofsysteem.
€20,95
- +
Forté Moto Power 2
Maak de reiniging van uw motor compleet met Moto Power 2 van Forte.
€10,95
- +

Benzine additieven

Benzine additieven zijn stoffen die toegevoegd worden aan benzine om de prestaties van de motor te verbeteren en het brandstofverbruik te optimaliseren. Ze zijn ontworpen om verschillende aspecten van de brandstof te verbeteren en kunnen helpen bij het verminderen van slijtage, het verbeteren van de verbranding of het schoonhouden van de motor. Hier volgt een overzicht van de verschillende soorten benzine additieven die beschikbaar zijn:

  1. Reinigingsmiddelen: Reinigingsmiddelen worden toegevoegd aan benzine om afzettingen en koolstofaanslag in de motor te verwijderen. Deze additieven helpen bij het schoonhouden van de kleppen, injectoren en andere onderdelen van de motor, wat resulteert in een betere verbranding en een soepelere werking.

  2. Octaanverbeteraars: Octaanverbeteraars verhogen het octaangetal van benzine, wat de weerstand tegen pingelen of kloppen verbetert. Pingelen is het ongewenste geluid dat kan optreden wanneer de brandstof voortijdig ontbrandt in de motor. Additieven die het octaangetal verhogen, kunnen de prestaties van de motor verbeteren en de efficiëntie vergroten.

  3. Smeermiddelen: Smeermiddelen worden toegevoegd aan benzine om de smering van de motoronderdelen te verbeteren. Deze additieven verminderen wrijving en slijtage, wat kan resulteren in een langere levensduur van de motor. Smeermiddelen kunnen ook helpen bij het verminderen van geluid en trillingen in de motor.

  4. Brandstofstabilisatoren: Brandstofstabilisatoren worden gebruikt om de duurzaamheid van benzine te verlengen en te voorkomen dat deze oxideert of degradeert. Deze additieven zijn met name handig voor seizoensgebonden voertuigen, zoals motorfietsen of grasmaaiers, die lange tijd niet worden gebruikt. Door oxidatie te verminderen, blijft de brandstof langer bruikbaar en presteert deze beter.

  5. Brandstofsystemenreinigers: Brandstofsystemenreinigers zijn additieven die speciaal zijn ontwikkeld om de brandstofinjectoren en andere brandstofsystemen schoon te houden. Ze verwijderen vuil, aanslag en verstoppingen die de brandstoftoevoer kunnen belemmeren en de prestaties van de motor kunnen verminderen. Het regelmatig gebruik van brandstofsystemenreinigers kan helpen om de motor optimaal te laten functioneren.

Het gebruik van benzine additieven kan verschillende voordelen bieden, zoals een verbeterde motorprestatie, een lager brandstofverbruik en een langere levensduur van de motor. Het is belangrijk om de juiste additieven te kiezen die geschikt zijn voor uw specifieke voertuig en behoeften. Raadpleeg altijd de aanbevelingen van de fabrikant en volg de instructies op de verpakking van het additief voor een veilig en effectief gebruik.