• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Remvloeistof

Ontdek ons ruime assortiment remvloeistoffen voor optimale remprestaties en veiligheid van uw voertuig. Kies uit verschillende soorten remvloeistof met de juiste specificaties voor uw voertuigmodel.
Merken
Winkel
MPM Remvloeistof DOT 3
Synthetische remvloeistof DOT 3
€5,37
- +
MPM Remvloeistof DOT 4
Synthetische remvloeistof DOT 4
€15,96
- +
Dexwal Remvloeistof DOT 4 1L
Stabiel en veroorzaakt geen afzettingen
€9,87
- +
EBC Remvloeistof Dot 5 250 ml
Siliconen remvloeistof
€25,10
- +
MPM Remvloeistof DOT 5.1
Synthetische remvloeistof DOT 5.1
€19,09
- +

Remvloeistof

Remvloeistof is een essentieel onderdeel van het remsysteem van een voertuig. Het speelt een cruciale rol in het veilig kunnen afremmen van een voertuig. In dit overzicht worden de belangrijkste aspecten van remvloeistof behandeld, waaronder de functie, soorten, specificaties en tips voor onderhoud.

 1. Functie:
  Remvloeistof wordt gebruikt om de druk van het rempedaal over te brengen naar de remklauwen of trommels. Het zorgt voor de overdracht van de kracht om de remmen aan te spannen en het voertuig tot stilstand te brengen. Daarnaast heeft het ook een corrosiewerende werking om ervoor te zorgen dat het remsysteem goed blijft functioneren.

 2. Soorten remvloeistof:
  Er zijn verschillende soorten remvloeistof beschikbaar. De meest voorkomende types zijn DOT 3, DOT 4 en DOT 5.1. DOT 3 is geschikt voor de meeste standaardvoertuigen en heeft een kookpunt van ongeveer 205°C. DOT 4 heeft een hoger kookpunt van ongeveer 230°C en wordt vaak gebruikt in voertuigen met zwaardere remmen of in situaties waarbij de remvloeistof meer belast wordt. DOT 5.1 is een nieuwere synthetische remvloeistof met een nog hoger kookpunt van ongeveer 260°C. Het is belangrijk om de aanbevelingen van de fabrikant te volgen bij het kiezen van de juiste remvloeistof voor uw voertuig.

 3. Specificaties:
  Bij het selecteren van remvloeistof is het belangrijk om te kijken naar de specificaties die door de fabrikant worden aanbevolen. Deze specificaties kunnen variëren afhankelijk van het merk en model van het voertuig. Het is belangrijk om de juiste DOT-klasse te kiezen die aan de specificaties van uw voertuig voldoet. Daarnaast is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de remvloeistof vers is en geen tekenen van contaminatie vertoont. Controleer ook regelmatig het remvloeistofniveau en vul indien nodig bij volgens de instructies van de fabrikant.

 4. Onderhoud en vervanging:
  Remvloeistof heeft een beperkte levensduur en dient regelmatig gecontroleerd en indien nodig vervangen te worden. Het wordt aanbevolen om de remvloeistof elke 2 tot 3 jaar te vervangen of volgens de aanbevelingen van de fabrikant. Omdat remvloeistof vocht kan absorberen en dit de remprestaties negatief kan beïnvloeden, wordt het ook aanbevolen om het systeem te laten ontluchten wanneer de remvloeistof wordt vervangen. Dit zorgt ervoor dat eventueel aanwezig vocht uit het systeem wordt verwijderd.

Het onderhouden van de remvloeistof is van vitaal belang voor de veiligheid van uw voertuig. Zorg ervoor dat u de aanbevelingen van de fabrikant opvolgt en regelmatig het remvloeistofniveau en de kwaliteit controleert. Twijfelt u over de staat van uw remvloeistof of heeft u vragen over het onderhoud ervan, raadpleeg dan altijd een professionele monteur.