Natuurlijke schoonmaak van je paludarium en terrarium

Natuurlijke schoonmaak van je paludarium en terrarium

Handige tips van Junai.nl

Natuurlijke schoonmaak van je paludarium en terrarium

 

Heb jij een mooi vochtig terrarium of pauldarium, dan heb je vaak te maken met rottende plantresten, schimmels en overgebleven voedsel. Door de opbouw van het terrarium of paludarium is het vaak lastig dit goed te onderhouden. Ook de vochtige ondergrond kan gaan schimmelen, zeker wanneer je een oever- en watergedeelte hebt.

 

Nu kan je er voor kiezen dit steeds handmatig schoon te maken en vaak de bodembedekking te verwisselen, maar dit is een tijdrovende en dure bezigheid. Wil je dit eenvoudig en natuurlijk oplossen? Gebruik de kracht van de natuur en zet springstaartjes en tropische pissenbedden in! Deze kleine opruimers zorgen voor een biologisch evenwicht in je verblijf en ruimen alle rommel voor je op. Tevens eten een deel van je bewoners deze dieren, dus het is een win-win!

 

Springstaartjes

 

Wij verkopen springstaartjes in 500ML en 1L verpakkingen. Springstaartjes ruimen afval en schimmels op, ontlasting van de bewoners in het paludarium maar ook afval van planten. De springstaartjes zijn vet- en eiwitrijk, wat prima voer is voor kleinere kikkers (bijv. tricolors).

 

Tip: In de zomer kunnen ze ook als actieve compostversneller gebruikt worden!

 

Voordelen van springstaartjes in je terrarium of paludarium

 

  • Ruimen organisch afval, schimmels en ontlasting van bewoners op
  • Zorgen voor een biologisch evenwicht in het verblijf
  • Dienen als voedzaam voer voor kleinere kikkers en andere bewoners
  • Gemakkelijk te gebruiken en onderhouden
  • Milieuvriendelijke en natuurlijke oplossing voor schoonmaak

 

Tropische Pissenbedden (Trichorhina tomentosa)

 

Witte tropische pissebedden (Trichorhina tomentosa) zijn een uitstekend voedseldier voor kleine reptielen en amfibieën (met name kleine kikkers). Pissebedden worden verkocht in handzame transparante doosjes (krekelbakjes). De pissebedden kunnen in de transparante doosjes uitstekend bewaard worden.

 

Tropische pissebedden worden naast voedseldier ook gebruikt voor tropische bioactieve bodems voor terrariums of paludariums. Pissebedden zijn namelijk prima afval opruimers en ruimen organisch afval op zoals rottend groenafval, uitwerpselen van de dieren en schimmels. Net als springstaartjes hebben tropische pissebedden een hoge luchtvochtigheid nodig, waardoor de dieren in huis geen plaag kunnen vormen.

 

Maatvoering en verzorging

 

Pissebedden zijn verkrijgbaar in één maat en hebben een grootte van 3 - 4 mm. Ze worden bij de kweker uit de kweek gehaald en verpakt in aarde. In de verpakking wordt voedsel toegevoegd waardoor de pissebedden in goed gevoede staat bij u arriveren. Na aankoop adviseren wij de pissebedden te voorzien van organisch afval of palletvoer speciaal ontworpen voor bioactieve bodems. Het beste is ze direct uit te zetten waardoor ze aan de slag gaan.

 

Voordelen van tropische pissebedden in je terrarium of paludarium

 

  • Uitstekende afvalopruimers van organisch materiaal, uitwerpselen en schimmels
  • Handig formaat en gemakkelijk te bewaren in transparante doosjes
  • Dienen als voedzaam voedseldier voor kleine reptielen en amfibieën
  • Dragen bij aan een gezonde bioactieve bodem
  • Vormen geen plaag in huis vanwege hoge luchtvochtigheid die ze nodig hebben

 

Conclusie

 

Het gebruik van springstaartjes en tropische pissebedden is een effectieve, natuurlijke en milieuvriendelijke manier om je terrarium of paludarium schoon te houden. Deze kleine opruimers zorgen voor een biologisch evenwicht, ruimen afval op en dienen tegelijkertijd als voedzaam voer voor je kleinere bewoners. Door de inzet van deze nuttige diertjes bespaar je tijd en geld op handmatige schoonmaak en het vervangen van bodembedekking. Geef je terrarium of paludarium een boost met de kracht van de natuur en geniet van een gezonde, schone leefomgeving voor je reptielen en amfibieën.

 

Bestel nu springstaartjes en tropische pissebedden bij Junai.nl en ervaar zelf het gemak en de voordelen van natuurlijke schoonmaak in je terrarium of paludarium!

 

Gerelateerde producten:

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.