Wie of wat is Junai?

Wie of wat is Junai?

Leer Junai.nl beter kennen

Wie is Junai? Een kijkje achter de schermen van een bijzonder bedrijf

 

Heel vaak krijgen wij de vraag wat Junai (spreek uit als Djoenaai) betekent. Graag geven wij je een inkijkje in het verhaal achter onze naam. Misschien heb je al eens naar ons logo gekeken, want daar vind je een belangrijke hint!

 

In 2013 werd het bedrijf Junai opgericht. In het begin waren we echter geen webwinkel, maar hielden we ons bezig met het fokken van kippen en de verkoop van broedeieren. Deze eieren vonden via de post hun weg binnen Nederland en zelfs ver daarbuiten. We hebben eieren verstuurd naar Australië, Dominica, Congo, Dubai, Rusland en nog veel meer exotische bestemmingen. Daarnaast verkochten we ook verschillende rassen kuikens en volwassen pluimvee, zoals eenden, parelhoenders, kalkoenen, ganzen, fazanten, kwartels en patrijzen. Naast al het pluimvee hadden wij koeien, schapen, geiten en varkens waar we mee fokten en aan beweiding deden. Op onze boerderij liepen uiteraard ook nog honden en katten in de rondte.

Na een aantal jaar nam de vraag naar onze eieren zo sterk toe dat we in 2016 besloten om een website te lanceren: junai.nl was geboren! Al snel kwam er vraag naar warmtelampen en -platen, voerbakjes, voer en meer pluimvee benodigdheden. Na een half jaar online bleek onze schuur te klein om alle pakketten te kunnen verwerken en onze voorraad op te slaan. We hebben toen de moeilijke keuze gemaakt om afscheid te nemen van onze levende have en ons volledig te richten op de webwinkel.

Junai.nl verhuisde naar een loods in Winschoten en van daaruit zijn we langzaam gegroeid. Naast pluimveeartikelen begonnen we ook ongedierteproducten en vogelartikelen te verkopen (hint nummer 2!). Na een jaar bleek ook deze ruimte van 250m2 alweer veel te klein en zijn we verhuisd naar Nieuwe Pekela, waar we ons huidige pand betrokken. Inmiddels hebben we zelfs twee extra loodsen bijgehuurd, waardoor ons totale magaziijn oppervlak nu 2500m2 beslaat!

Ons team is in de afgelopen jaren gestaag gegroeid van 2 naar maar liefst 60 collega's. Ons assortiment is eveneens flink uitgebreid, van 150 naar meer dan 35.000 artikelen! We zijn trots op deze groei en blijven continu streven naar het bieden van een breed scala aan hoogwaardige producten voor onze klanten.

 

Zoals eerder gezegd hebben we in 2016 afscheid genomen van onze levende have. Maar niet helemaal! De honden en katten mochten natuurlijk blijven (er zijn er zelfs enkele die het tot kantoorhond geschopt hebben!), maar er waren nog twee dieren die speciaal waren voor ons bedrijf: ons ara-koppel Kyarah en... Junai! Junai, de blauwgele ara is de naamgever van ons bedrijf!

Nu je het verhaal achter Junai kent, begrijp je waar onze naam vandaan komt. Het is een eerbetoon aan de oorspronkelijke passie waarmee we begonnen zijn, en tegelijkertijd symboliseert het onze groei en evolutie naar een succesvolle webwinkel met een breed scala aan producten.

 

Wij willen graag al onze klanten bedanken voor hun vertrouwen en steun in de afgelopen jaren. Zonder jullie zouden we niet zijn waar we nu zijn! We blijven ons best doen om te voldoen aan jullie behoeften en verwachtingen, en hopen dat Junai nog vele jaren een betrouwbare partner voor jullie mag zijn.

Wil je meer weten over ons assortiment of heb je misschien nog andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op. We staan altijd klaar om je verder te helpen!

 

 

 

Reacties

 1. Junai.nl Junai.nl

  Beste Ton,

  Dank! De gedroogde meelwormen komen allemaal uit China, de levende meelwormen worden in Nederland gekweekt.

 2. Ton de Moel Ton de Moel

  Beste team van Junai
  Complimenten voor het brede assortiment.
  Ik ben geïnteresseerd in de meelwormen.
  Helaas kan ik niet zien waar deze wormen gekweekt en verwerkt zijn.
  Wij willen niet kopen uit landen buiten de EU.
  Kunt u aantonen waar uw product vandaan komt?

  Vriendelijke groet
  Ton

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.